Facebookpagina

Wilt u zich aansluiten, meedenken en  vragen stellen over meergeneratiehuizen in Groningen?

Meld u zich dan aan op de Groningse Facebookpagina over Gemeenschaps/huizen.

Sneak preview van de handleiding voor initiatiefnemers wooncoöperaties die binnenkort gepubliceerd zal worden door Platform31 ...

View on Facebook

Peter Oterdoom heeft een evenement voor Gemeenschaps/huizen gemaakt. ...

Het Groen Dorp gaat weer informatiebijeenkomsten houden.

oktober 24, 2017, 7:00pm - oktober 24, 2017, 9:00pm

Behalve dat tientallen betrokkenen achter de schermen druk zijn om het initiatief verder te ontwikkelen, willen we ook voor belangstellenden steeds weer zichtbaar worden met onze plannen voor meergeneratie centraal wonen in het centrum van Groningen met een woonzorghuis. Op dinsdag 24 oktober, woensdag 15 november en donderdag 14 december 2017 worden er weer gratis toegankelijke informatiebijeenkomsten gehouden. We willen ook graag horen hoe belangstellenden tegen ons plan aankijken.

View on Facebook

Woensdag 26 november 2014 kwamen meer dan veertig mensen bij elkaar in de Wolkenfabriek in Groningen. Allemaal mensen die waren gegrepen door de uitzending van VPRO's Tegenlicht waarin het 'Mehrgenerationshaus' uit Duitsland als voorbeeld werd gesteld voor een samenleving, waarin angst plaats maakt voor hernieuwd vertrouwen in elkaar. Kijk hier de uitzending terug (eerste 20 minuten): tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/expeditie-nog-beter-nederland.html

Een open plek, waar iedereen welkom is en bijdraagt aan zorg en welzijn voor elkaar en voor de buurt. Geen programma's, geen doelgroepen, geen voorwaarden, gewoon een beetje met elkaar proberen SAMEN te leven. Iedereen wordt er blijer en gezonder van, zeggen ze; die Duitsers.

Dat moet in Groningen ook kunnen, dachten die veertig mensen. Sterker nog, er waren al een aantal mensen, die een jaar lang hebben geleurd met het plan voor de Leefkamer. Kan niet, mag niet, dat dit in een la wordt weggestopt.

Waar een wil is, is een weg, En dus werd het plan aangegrepen om te kijken WAAR een leefkamer WEL van de grond kan komen, deze woensdag de 26e november.

Belangrijkste conclusie misschien: ook het bouwen van een gemeenschapshuis begint bij mensen (de gemeenschap) ipv stenen (het huis). Maar een plek is wel belangrijk...

Het belangrijkste resultaat derhalve: op vier plekken gaat een groep mensen aan de slag, om die gemeenschap, het huis vorm te geven. Stap voor stap, voor stap...

Vanuit het Wijkbedrijf in Selwerd
Vanuit de Oosterparkheem in de Oosterparkwijk
Vanuit het CJG in Beijum
Vanuit de Zwarte Doos in de Zeeheldenbuurt

In deze groep is de voortgang te volgen. Hoe ver komen we door kleine en grote stappen te zetten. Op welk moment haakt een investeerder aan? Hier is winst te boeken in ALLE facetten, profijt voor iedereen!

En natuurlijk zijn er meer plekken in de stad, waar zo'n gemeenschap vorm krijgt en een thuis zoekt. Haak dan aan in deze open groep.

Wordt vervolgd.
...

View on Facebook