Fietstocht langs lokale initiatieven

Op zondag 23 augustus heeft een fietstocht langs lokale meergeneratie-initiatieven in Groningen en Haren plaatsgevonden. Het doel van deze tocht was om meer bekendheid te geven aan deze initiatieven en om de band tussen deze initiatieven aan te halen.
(Afbeelding: bike heart van euvoudebike / CC BY 2.0 bewerkt door RJ Visser)

De lokale initiatieven brengen stadjers van alle leeftijden op verschillende manieren bijeen: in een woonvorm, buurthuiskamer of met gerichte activiteiten. Tijdens de tocht zullen we van alles wat te zien krijgen. Sommige initiatieven hebben zich direct laten inspireren door de uitzending van vpro tegenlicht over meergeneratiehuizen in Duitsland. Gegrepen door het succes bij onze oosterburen hebben het afgelopen voorjaar zo’n veertig Groningers een bezoek gebracht aan enkele meergeneratiehuizen in de stad Oldenburg. De videofilm die van dit bezoek gemaakt is zal aan het eind van de fietstocht in première gaan.

Programma

Op het programma stonden:

Het initiatief voor een meergeneratiehuis in Noorderhoogebrug (ABC2C)
Centraal Wonen De Heerd in Beijum
Meergeneratie-initiatief De verwondering in De Hoogte (locatie Aletta Jacobshuis)
Stadskamer 050 in de binnenstad
Meergeneratie-initiatief in Oosterpark / Oosterparkheem
Het Meer Generatie Huis Haren

Route

Op onderstaande kaart is de route te zien. De totale lengte van de tocht bedroeg 22 kilometer.

 

Première film

Er is hard gewerkt aan de film over de excursie naar Oldenburg. De Regionale Seniorenomroep nam het camerawerk en de montage voor zijn rekening, met medewerking van Groningen Plus (interviews, draaiboek en vertaling). Tijdens de fietstocht is de videofilm (20 minuten) over het bezoek aan Oldenburg in première gegaan.

Informatie

Als u vragen heeft over de tocht of meer wilt weten over een van de lokale initiatieven dan kunt u contact opnemen met de organisatie op telefoonnummer 050 2011102. Bij geen gehoor kunt u eventueel het antwoordapparaat van GoudOud inspreken, wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Met vriendelijke groeten,
Namens de organisatoren
Stefanie Tatzik, Meer Generatie Huis Haren
Rob Visser, website Binhoes
Gert Los, Groningen Plus

Verslag

Zie de tweets van Frans Kerver

Lees het verslag van Otties  Pattiasina

Bekijk de fotos van Luiza Figueira en Seniorenkrant Groningen

Bekijk de resultaten van de enquete