Excursie Oldenburg

Op vrijdag 10 april 2015 heeft vanuit Groningen een excursie naar Bahlsengelände Oldenburg plaatsgevonden. Hier zijn verschillende intergenerationele en onconventionele samenlevingsvormen gerealiseerd op een groot stuk terrein midden in de stad waar voorheen een grote koekjesfabriek gevestigd was.  We zijn daar zeer hartelijk ontvangen door bewoners, architect en bestuursleden van de volgende gebouwen c.q. organisaties:

Hermine-Kölschtzky-Haus (HKH)
wohnmix-oldenburg.de (Wohnmixhaus)
www.baumhaus-ol.de (Café Herz)
www.celavie-oldenburg.de (Celavie)

onthaal bij de meergeneratiehuizen in Oldenburg

Welkom bij de meergeneratiehuizen in Oldenburg. Foto: Willi Kröger

Initiatief

De initiatiefnemer voor het organiseren van deze excursie is Peter Oterdoom. In de Groningse Zeeheldenbuurt onderzoekt Peter of een dergelijke woonvorm ook bij ons mogelijk is. Personen aangesloten bij vergelijkbare initiatieven in andere Groningse wijken waren uitgenodigd om gezamenlijk een kijkje bij onze oosterburen te nemen en van de gelegenheid gebruik te maken om ook onderling ideeën uit te kunnen wisselen . De gemeente Groningen heeft een deel van de kosten van de busreis vergoed en was bij de excursie zelf ook vertegenwoordigd.  Daarnaast zijn er een aantal betrokken professionals en enkele investeerders meegegaan. GroningenPlus en GoudOud hebben geholpen met de organisatie van de reis. Medewerkers van de Regionale Senioren Omroep en de Seniorenkrantgroningen zijn, eveneens geheel onbezoldigd, mee geweest om deze dag in beeld te brengen. Het is een fantastisch mooie ervaring geweest en we willen iedereen hartelijk danken voor hun bijdrage in het geheel.

HermineKölschtzkyHausFoto: Robert Jan Visser

Op de terugweg naar Groningen zijn diverse plannen en afspraken gemaakt omtrent de te nemen vervolgstappen. Bij evaluatie kunt u lezen wat de deelnemers aan de excursie gehad hebben.

Verslaglegging

Bekijk de presentatie gegeven door Derk van Groningen

Bekijk de Film gemaakt door Regionale Seniorenomroep en Groningen Plus

Bekijk de fotoreportage van Willi Kröger

Lees de reacties van de deelnemers